Lintulan luostariin otetaan kesällä (toukokuusta syyskuuhun) talkoolaisia, jotka työskentelevät luostarin osoittamissa tehtävissä luostarin puutarhassa, kahviossa, kaupassa ja keittiössä. Uusia talkoolaisia otetaan pääsääntöisesti kahden viikon jaksoiksi. Myös pidemmästä talkoojaksosta voi neuvotella luostarin kanssa. Talkoolaiset saavat majoituksen ja ruuan työtä vastaan.

Talkoolaiset majoittuvat kartanon yläkertaan ja erilliseen talkoolaisten taloon kartanon  vieressä. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita. Ruokailu tapahtuu luostarin trapesassa eli ruokasalissa.

Talkoolaiseksi haluavan tulee ottaa yhteyttä luostariin hyvissä ajoin ja kertoa itsestään sekä sopivasta ajankohdasta tulolleen. Yhteydenotto onnistuu parhaiten sähköpostilla. Hakemuksen yhteydessä voi kertoa erityisosaamisestaan ja esittää toivomuksia työtehtävistä, mutta talkoolaisten tulee olla käytettävissä niissä tehtävissä, joissa heitä kulloinkin tarvitaan.

Talkootyötä voi tiedustella myös puhelimitse tai kirjeitse.

Talvikaudella Lintulassa on tarjolla talkootyötä muutamalle talkoolaiselle kerrallaan. Talkoolaiset tekevät talvella siivoustöitä ja ovat apuna luostarin tuohustehtaalla.

Yhteys: igumenia Mikaela puh. 044-2091476, sähköposti igumenia.mikaela(at)ort.fi

Lintulan kirkko, etualalla kukkia

Talkoolaiseksi lomake: