Lintulan Pyhän Kolminaisuuden kirkon kupolissa on nyt kauniit ikonit

Luostarin uudeksi johtajaksi valittiin 29.9.2012 nunna Mikaela
1.12.2012
Show all

Lintulan Pyhän Kolminaisuuden kirkon kupolissa on nyt kauniit ikonit

Kreikkalainen ikonimaalari Konstantinos Ksenopoulus on lahjoittanut Kristus Pantokratori (Kaikkivaltiasta) ja kahdeksaa profeetaa esittävät seinämaalaukset Lintulan luostarin kirkon torniin. 28.10.2012 hän liimasi kankaalle maalatut seinämaalaukset paikoilleen poikansa Chrysostomoksen kanssa. Kirkon korkeinta kohtaa, tornin kattoa, koristavan Kaikkivaltias -maalauksen mallina on käytetty Athosvuoren Protatas-kirkon kuulua freskoa. Tornin ikkunoiden väliin sijoittuvat kahdeksan profeettaa: Daavid, Salomon, Jesaja, Hesekiel, Joona, Aaron, Sefanja ja Daniel.
096
Kreikkalaiset ikonimaalarit ja maalauksen opettajat Konstantinos Ksenopoulos ja hänen poikansa Krysostomos igumenia Mikaelan kanssa. Taustalla telineet, joiden avulla ikonit liimattiin kirkon kupoliin.

Comments are closed.