Pyhittäjä Nikon Optinalaisen päiväkirja
10.10.2014
Kesätöihin Lintulan luostariin
11.2.2015
Pyhittäjä Nikon Optinalaisen päiväkirja
10.10.2014
Kesätöihin Lintulan luostariin
11.2.2015
Show all

Nunna Evangelia tuonilmaisiin

Äiti Evangelia lumitöitä tekemässä

Äiti Evangelia lumitöitä tekemässä

Lintulan luostarin nunna Evangelia (Eeva Aro, s. 29.9.1948) menehtyi sairauden uuvuttamana 29.11.2014 klo 1.00 aamuyöllä. Viimeiset elinpäivänsä hän oli Heinäveden terveyskeskuksen vuodeosastolla, jossa luostarin sisaret valvoivat öitä hänen vierellään.

Äiti Evangelia tuli Lintulan luostariin vuonna 1993. Hänet vihittiin viitankantajaksi 1995 ja nunnaksi vuonna 2000. Hän teki vuorollaan kuuliaisuustöitä luostarin keittiössä, leipoi kirkkoleivät ja vastasi kuolemaansa asti luostarin valokuva-arkistosta. Hän hoiti myös Lintulassa sijaitsevaa Ilmatieteenlaitoksen sademittausasemaa. Erityisen mielellään hän vastaili kysymyksiin, joita koululaiset ja ortodoksiset uskonnonoppilaat lähettävät Lintulaan niin kirjeinä kuin sähköpostina. Myös pikkulintujen talviruokinta oli yksi äiti Evangelian rakkaista tehtävistä.

Nunna Evangelia saatetaan haudan lepoon Lintulan luostarin Pyhän Kolminaisuuden kirkossa tiistaina 2.12. Liturgia alkaa klo 9.00 ja sitä seuraa ruumiinsiunaus. Palvelukset toimittaa KP metropoliitta Panteleimon.

Hautajaisia edeltävänä yönä vainajan arkun äärellä Lintulan luostarin kirkossa luetaan psalttaria edesmenneen äiti Evangelian puolesta.

Ollos iäti muistettu!

Comments are closed.