Viikon 24 jumalanpalvelusajoissa poikkeuksia
6.6.2015
Kriparilla Lintulassa
10.6.2015
Viikon 24 jumalanpalvelusajoissa poikkeuksia
6.6.2015
Kriparilla Lintulassa
10.6.2015
Show all

Lintulan luostarin 120-vuotisjuhlan tunnelmia

Lintulan luostarin 120-vuotisjuhlaa vietettiin helluntaina 24.5.2015. Juhla alkoi vedenpyhityksellä, jonka toimitti arkkimandriitta Sergei luostarin piha-aukiolla. Liturgian toimitti KP arkkipiispa Leo yhdessä papiston kanssa ja kirkkokuoroa johti Jaakko Olkinuora. Juhlavieraita oli saapunut noin 200 henkeä. Liturgian jälkeen siirryttiin ristisaatossa luostarin vanhaan pihapiiriin, jossa vihittiin käyttöön Lintulan yrttitalo.

Yrttitalo on rakennettu entisen autotallin tiloihin ja se tulee palvelemaan luostarin kehittyvää yrttituotteiden valmistusta. Talossa on tilat yrttien puhdistamista, kuivaamista ja jatkokäsittelyä varten aina valmiiksi myyntituotteiksi asti.

Yrttitaloa vihkiessään arkkipiispa Leo rukoili, että Jumala avaisi taivaallisen aarrekammionsa ja vuodattaisi siunauksensa täyteyden.
Yrttitalon vihkimisen jälkeen juhlaväki siirtyi päärakennuksen luo lammen rannalle, jossa tarjottiin kenttälounas ja kakkukahvit. Juhlahetken aloitti rivakka raekuuro, joka kuitenkin muuttui pian auringonpaisteeksi.

Igumenia Mikaelan tervehdyssanojen jälkeen kuultiin sellomusiikkia Istvan Zaborskyn soittamana. FM Hanna Kemppi valotti juhlaesitelmässään Lintulan luostarimiljöön rakentumista ja pyhyyden elementtejä Lintulassa. Johannes Teologin laulajat esiintyivät diakoni Petri Nykäsen johdolla.

Tervehdyksensä juhlaan toivat arkkimandriitta Sergei ja Valamon luostarin veljestö, Lintulan luostarin Ystävät ry., Heinäveden kunta, Heinäveden evankelis-luterilainen seurakunta, Joensuun ortodoksinen seurakunta, ortodoksinen mieskuoro ja miespiiri Miikkulan musikat.

Tervehdyksensä esitti myös juhlaan kutsuttu Konstantinoksen ja Helenan luostarin johtaja igumenia Ilariona Venäjältä. Vanhan Lintulan kirkko Karjalankannaksen Kivennavalla on nyt jälleenrakennettu ja kuuluu igumenia Ilarionan johtaman luostarin alaisuuteen.

Pűhtitsan luostarin igumenia Filareta oli estynyt saapumasta juhlaan mutta oli lähettänyt nunna Ignatian ja Magdalinan edustamaan luostaria. Tervehdyspuheessaan hän ilmaisi ilonsa siitä yhteydestä, joka on vallinnut Lintulan ja Pűhtitsan luostarien välillä aina 1970-luvulta lähtien ainamuistettavien igumenia Antoninan (Lintulan luostari) ja Varvaran (Pűhtitsan luostari) ajoista alkaen.

Päivän päätteeksi juhlaväki kokoontui Lintulan luostarin kirkkoon, jossa toimitettiin helluntain ehtoopalvelus polvirukouksineen.

Luostarin juhlan yhteydessä KP arkkipiispa Leo palkitsi Taisto Tuonosen Pyhän Karitsan ritarikunnan I luokan ritarimerkillä 30 vuotta kestäneestä talkoohengessä tehdystä työstä ja asiantuntija-avusta luostarin hyväksi.

Kiitämme lämpimästi juhlassa mukana olleita, kaikkia teitä, jotka juhlan johdosta muistitte luostaria ja sisaristoa rukouksissanne ja lahjoituksin, sekä juhlavalmisteluihin monin tavoin osallistuneita talkoolaisia ja toivotamme kaikille Jumalan siunaamaa kesää.

Igumenia Mikaela ja sisaristo.

Arkkipiispa Leo

Korkeasti Pyhitetty Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo toimittamassa 120-vuotisjuhlan liturgiaa.

Lisää kuvia juhlasta galleriassa.

Comments are closed.