Lintulan kurkiperhe
31.8.2016
Odotettu uutuuskirja: Pyhän Paisioksen opetuksia rukouksesta
12.10.2016
Lintulan kurkiperhe
31.8.2016
Odotettu uutuuskirja: Pyhän Paisioksen opetuksia rukouksesta
12.10.2016
Show all

Tuohusten tuotanto käynnistyi Lintulassa

Lintulan kynttilätehdas käynnistyi tiistaina 4.10. yli puoli vuotta kestäneen kesäseisokin jälkeen. Työ tehtaalla alkoi aamulla igumenia Mikaelan lukemalla rukouksella, niin kuin alkaa jokainen työpäivä kynttilätehtaalla. Koneet käynnistyivät ilman ongelmia ja päivän mittaan valmistui jo 140 kiloa kauniin keltaisia tuohuksia. Urakkaa on edessä, sillä tämän vuoden puolella on määrä valmistaa vielä 3500–4000 kiloa tuohuksia. Kynttilätehdas on toiminnassa neljänä päivänä viikossa ja työssä on sisarten lisäksi talkoolaisia.

dsc_4638

Tuohusten tuotantoon tarvittava mehiläisvaha tuodaan nykyisin Saksasta. Ensi viikolla Lintulaan odotetaan saapuvaksi edessä olevan talven vahakuorma, yhteensä 4500 kg vahaa.

20160306_084008-1-1

Mehiläisvaha on puhdas luonnontuote ja uusiutuva luonnonvara, joka ei sisällä eläinperäisiä rasvoja eikä öljyteollisuuden tuotteita, kuten steariini ja parafiini. Tästä syystä mehiläisvahan käyttö tuohuksissa sopii hyvin kirkon ympäristöä kunnioittavaan ajatteluun. Tuohusten valmistuksessa on myös vuosikymmenten ajan hyödynnetty kierrätystä: poltettujen tuohusten pätkät kerätään seurakunnissa talteen ja palautetaan Lintulaan, jossa ne sulatetaan ja vaha otetaan uudelleen käyttöön. Tätä kierrätysvahaa on mukana lähes kaikissa Lintulassa valmistetuissa keltaisissa tuohuksissa.

igumenia-mikaela-1

Jokaisen työpäivän päätteeksi ehtoopalveluksen alkaessa Lintulan kirkossa sytytetään Pyhän Kolminaisuuden ikonin eteen uudenuutukaiset tuohukset kiitokseksi kuluneesta päivästä, siitä että Jumalan avulla tuohuksia on jälleen valmistunut, enemmän tai vähemmän.

20160819_072307

Palava tuohus on rukouksen ja hengellisen valon vertauskuva. Se kuvaa myös rakkauttamme Jumalaan. Yhtään jumalanpalvelusta ei ortodoksisessa kirkossa toimiteta ilman elävää tulta: tuohusta tai lampukkaa.

Kuvat: Lintulan luostari

Comments are closed.