LEGENDA NELJÄNNESTÄ TIETÄJÄSTÄ
26.12.2016
Puhelinnumerot muuttuvat!
15.2.2017
LEGENDA NELJÄNNESTÄ TIETÄJÄSTÄ
26.12.2016
Puhelinnumerot muuttuvat!
15.2.2017
Show all

Suositusta Kiitosakatistoksesta 3. painos

KIITOSAKATISTOS ”Kunnia Jumalalle kaikesta” on rukousrunoelma, joka opastaa kiittämään. Se on kristityn kiitosta Luojalle Hänen antamistaan lahjoista ja kaikesta elämään kuuluvasta.

Monet Jumalan lahjat ovat kaikkien nähtävissä ja koettavissa, kuten koko luomakunta väreineen, tuoksuineen ja makuineen. Mutta on myös paljon kätkettyjä lahjoja, jotka otamme vastaan sisimmässämme: hengellisiä kokemuksia, Jumalayhteyden kaipuuta, rukousta, lähimmäisenrakkautta, toistemme taakkojen kantamista, anteeksiantoa ja kuolemattomuuden toivoa. Jokainen kaunis ja pyhä tunne tai pyrkimys on lahja, jonka Jumala haluaa antaa meille. Itse olemme pieniä ja tyhjiä, mutta Pyhä Henki, joka antaa tuoksun jokaiselle kukalle, voi täyttää meidätkin lahjoillaan.

Lahjoista suurin on elämä Kristuksen yhteydessä. Olemme kastettuja kristittyjä ja saamme osallistua Pyhiin Lahjoihin, Kristuksen Ruumiiseen ja Vereen ja tuntea siinä Jumalan ylitsevuotavan rakkauden.

Kiitosakatistoksen on kirjoittanut venäläinen piispa Trifon Turkestanov vuonna 1929, aikana, jolloin Neuvostoliitossa olivat alkaneet julmat kristittyjen vainot. Sitä on vaikea kuvitella tuota rukoustekstiä lukiessa, niin täynnä se on Jumalan ylistystä. Mutta juuri ylistyksen ja kiitoksen tulee olla kristillisen elämän perusvireenä kaikissa elämämme mutkissa ja mäissä. Niiden voimalla voimme joka päivä uudistaa uskomme ja luottamuksemme Jumalaan. Voimme opetella sanomaan täydestä sydämestä: ”Kunnia olkoon Sinulle, Jumala, iankaikkisesti!”

Kiitosakatistos on saatavissa myös Filantropia ry:n julkaisemana CD-levynä.

 

KIITOSAKATISTOS ”Kunnia Jumalalle kaikesta”

ISBN 978-952-67089-2-8

suomennos: nunna Ksenia

31 sivua

hinta 8 €

Comments are closed.