Elävöittävän lähteen äärellä
18.4.2020
Pieni tsasouna Lintulaan
17.5.2020
Elävöittävän lähteen äärellä
18.4.2020
Pieni tsasouna Lintulaan
17.5.2020
Show all

Lintulan matkailukausi ja talkootoiminta käynnistyy kesäkuun alussa

12.5.2020

Lintulan luostari avautuu matkailijoille rajoitetusti kesäkuun alussa. Luostarin kauppa on auki päivittäin klo 11‒17. Kahvio pysyy suljettuna koko kesän. Kahvia, teetä, mehua ja pientä makeaa on myynnissä kaupan yhteydessä. Lisäksi kauppaan tulee myyntiin luostarissa leivottuja kakkuja ja pikkuleipiä. Verkkokauppa toimii normaalisti ja sieltä voi ostaa mm. ikoneja, tuohuksia, kirjoja, postikortteja ja käsitöitä.

Majoitustoiminta vierastalossa alkaa kesäkuun alussa. Majoittujien tulee ottaa huomioon, että Lintulan kahvio on kiinni koko kesän. Vierastalossa on asukkaiden käytössä pienoiskeittiö, jossa voi valmistaa aamupalan ja lämmittää ruokia. Huonevarauksia otetaan vastaan Lintulan kaupassa puh. 040 485 7570.

Jumalanpalvelukset toimitetaan Lintulassa päivittäin sisariston kesken kirkon ohjeistuksen mukaan ainakin heinäkuun loppuun saakka. Liturgia toimitetaan kesäaikana lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8 ja keskiviikkoisin klo 6. Luostarin talkoolaisia ja vieraita, jotka haluavat osallistua ehtoolliseen näinä päivinä, pyydetään ottamaan yhteyttä Lintulan pappiin isä Andreakseen (puh. 040 548 7666, sähköposti andreas.larikka@ort.fi) ja sopimaan asiasta hänen kanssaan.

Jumalanpalvelusten välisenä aikana kirkko on auki henkilökohtaista hiljentymistä varten. Myös hautausmaan tsasouna ja Pyhän Paraskevan tsasouna ovat avoinna. Luostarin alueella saa liikkua vapaasti päiväsaikaan.

Talkootoiminta Lintulassa käynnistyy kesäkuussa. Talkoolaisia otetaan vastaan rajoitettu määrä kerrallaan. Talkoolaiset majoittuvat poikkeuksellisesti yhden hengen huoneissa tartuntavaaran vähentämiseksi. Vain samasta taloudesta tulevia majoitetaan samaan huoneeseen. Tartuntariskin minimoiminen otetaan huomioon myös ruokailujärjestelyissä. Talkoolaisten vaihtuvuus pyritään pitämään tavallista pienempänä, minkä vuoksi etusija annetaan niille talkoolaisille, jotka voivat viipyä luostarissa pidempään.

Kesän poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta toivomme niin talkoolaisten kuin vieraidenkin viihtyvän luostarin rauhassa.

Igumenia Mikaela ja sisaristo

Artikkelikuva: Martinus Markoff

Comments are closed.