Tapahtumia syyskuussa
7.9.2022
Nunna Ksenia Lintulan kirkossa Jerusalemin Jumalanäidin ja Johannes Kronstadtilaisen ikonin luona
Nunna Ksenia Lintulan luostarin johtajan tehtävien hoitajaksi
24.1.2023
Tapahtumia syyskuussa
7.9.2022
Nunna Ksenia Lintulan kirkossa Jerusalemin Jumalanäidin ja Johannes Kronstadtilaisen ikonin luona
Nunna Ksenia Lintulan luostarin johtajan tehtävien hoitajaksi
24.1.2023
Show all

Nunna Kristodulin Päiväkirjat

burst

11.10.2022

Kuluvan vuoden aikana Lintulan luostari on julkaissut kaksi kirjaa, jotka valottavat luostarin kahden sisaren igumenia Marinan ja äiti Kristodulin elämää.

Kesäkuussa julkaistu Marina, Igumeniamme liittyy edesmenneen igumenia Marinan kuoleman 10-vuotismuistoon. Kirjassa 17 kirjoittajaa muistelee igumenia Marinaa, ja runsas kuvitus valottaa hänen elämänsä eri vaiheita nuorena opiskelijana, opettajana, kirkollishallituksen notaarina, lähetystyöntekijänä ja luostarin johtajana.

Lokakuussa julkaistu nunna Kristodulin Päiväkirjat on kooste hänen päiväkirjamuistiinpanoistaan. Äiti Kristoduli aloitti päiväkirjan pitämisen 11-vuotiaana ja jatkoi sita säännöllisesti vuosikymmenten ajan aina Suomeen paluuseensa (2001) asti. Päiväkirjat avaavat näkymän hänen elämäänsä ja sisäiseen maailmaansa. Esille tulevat niin 11-vuotiaan elämänpiiri kuin teinivuosien kasvukivat, hengellisen tien etsintä ja yhteys arkkipiispa Paavaliin. Kirja kuvaa luostarielämää Kreikassa ja Filokalian kääntämisen vaikeuksia.

Päiväkirjoissa tulevat esille äiti Kristodulin elämän valoisat mutta myös vaikeat hetket sellaisina kuin hän on itse ne kuvannut. Päiväkirja oli hänelle vuosikymmenten ajan asioiden purkamiskanava ja ajatusten pohdintapaikka. Bytouman luostarissa Kreikassa se toimi hänelle myös keskustelukumppanina hänen eläessään vähän koluluja käyneiden sisarten parissa.

Kirja on kaikkiaan kehityskertomus, kasvu älykkäästä, pohdiskelevasta mutta arasta koulutytöstä valtava elämäntyön tehneeksi nunnaksi, hengelliseksi ohjaajaksi ja kirjoittajaksi. Samalla se on kappale Suomen ortodoksisen kirkon lähihistoriaa.

Kirjan ovat toimittaneet Kristodulin sisaret Marja ja Riitta Lampi.

Lintulan luostari ja Lintulan luostarin ystävät ry järjestävät kaksi nunna Kristodulin Päiväkirjojen julkaisutilaisuutta. Ensimmäinen on Kuopiossa tiistaina 8.11. klo 17.30-18.30; paikka seurakuntasali (Snellmaninkatu 8). Mukana ovat metropoliitta Arseni, kirjan toimittajat Marja ja Riitta Lampi sekä nunna Ksenia.

Toinen julkaisutilaisuus on Helsingissä lauantaina 12.11. klo 14-16, paikka ortodoksinen seurakuntasali (Unioninkatu 39, sisäpiha). Kirjasta kertovat sen toimittajat Marja ja Riitta Lampi. Pappismunkki Damaskinos pitää esitelmän aiheesta ”Äiti Kristoduli ja Kreikan luostarielämän renessanssi 1970-luvulla.” Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, jonka tuotto ohjataan luostarin hyväksi.

Molemmat julkaisutilaisuudet ovat avoimia yleisölle. Tervetuloa!

Molempia kirjoja voitte tilata Lintulan verkkokaupasta:

Marina Igumeniamme

Nunna Kristoduli – Päiväkirjat

Comments are closed.