Kahvio-kartanorakennuksen remontti
23.6.2024
Kahvio-kartanorakennuksen remontti
23.6.2024
Show all

Heinäkuusta pyhien naisten kuukausi

Pyhien diakonissojen ikoni Lintulan luostarissa sisariston tiloissa

mde

Ekumeeninen patriarkkamme Bartolomeos on esittänyt äskettäin, että heinäkuu voitaisiin vuoden kuukausista omistaa pyhien naisten kuukaudeksi. Tässä kuussa näet vietetään monien pyhien naisten muistoa.

Naispyhien runsaus tarjoaa kaikille naisille mahdollisuuden mietiskellä ja tutkia niiden elämää, jotka voittivat inhimillisen heikkouden ja omaksuivat kristilliset hyveet. Pyhät naiset ovat esimerkkinä uskosta, rohkeudesta ja omistautumisesta. Siten he toimivat hengellisinä esikuvina myös tämän päivän naisille. 

Pyhille naisille omistettu kuukausi voidaan nähdä koko kirkkoyhteisön kannalta mahdollisuutena korostaa kirkon suurta arvonantoa naisia kohtaan. 

Romanian patriarkka Daniel puolestaan toteaa, että kristittyjen naisten kutsumus nykypäivänä on todistaa uskosta ristiinnnaulittuun ja ylösnousseeseen Kristukseen, antaa elämää ja suojella sitä, edistää armahtavaa rakkautta lähimmäistä kohtaan sekä tuoda rauhaa ja luoda yhteyttä läsnäolonsa ja työnsä kautta kirkossa ja yhteiskunnassa. 

https://orthodoxtimes.com/july-is-a-month-of-women-saints-their-lives-show-how-much-christian-women-can-achieve/

Vapaa käännös: arkkimandriitta Andreas

Comments are closed.