SERAFEJA KORKEAMPI  – BYSANTTILAISIA SAARNOJA JUMALANSYNNYTTÄJÄSTÄ 

Kustantaja: Lintulan luostari
Suomennos, johdanto ja kommentaari munkki Damaskinos Ksenofontoslainen
ISBN 978-952-68382-3-6
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2017

Lintulan luostari julkaisee munkki Damaskinoksen kääntämänä valikoiman kirkkoisien saarnoja Jumalansynnyttäjästä. Kokoelmaan on valittu saarnat viideltä keskibysanttilaisen kauden kirkkoisältä Johannes Damaskolaiselta, Tarasios Konstantinopolilaiselta, Andreas Kreetalaiselta, Georgios Nikomedeialaiselta ja Germanos Konstantinopolilaiselta. Saarnat kattavat Jumalansynnyttäjän koko elinkaaren. Aiheina ovat Jumalansynnyttäjän syntymä, temppeliinkäynti, ilosanoman vastaanottaminen, Jumalansynnyttäjä ristin juurella ja Jumalansynnyttäjän kuolonuneen nukkuminen.

Pyhä Paisios Athosvuorelainen. KRISTITYN KILVOITUS – HYVEET JA PAHEET

Julkaisija: Lintulan luostari 2015
Käännös: Sini Seine
kristityn-kilvoitus
ISBN 978-952-68382-0-5
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2015

Kirja on viides osa Surotin nunnaluostarin julkaisemassa sarjassa, johon on koottu pyhän Paisioksen eläviä, käytännön läheisiä opetuksia. Aiemmin suomeksi on julkaistu nunna Kristodulin kääntämänä kooste sarjan kolmesta ensimmäisestä osasta (Pyhän Vuoren vanhus Paisioksen opetuksia, Kirjapaja 2004). Kristityn kilvoitus – hyveet ja paheet käsittelee hengellisen elämän perusasioita. Paheista tulevat käsitellyiksi muun muassa itserakkaus, ylpeys ja tuomitseminen. Hyveistä nousevat esille erityisesti nöyryys, rakkaus, jalomielisyys ja aulius. Pyhän Paisioksen lämmin ja huumorin höystämä opetus avaa hengellisen elämän ulottuvuudet uudessa raikkaassa valossa.

Loppuunmyyty

kuuliaisuusveljen-paivakirjaPyhittäjä Nikon (Beljajev) Optinalainen. KUULIAISUUSVELJEN PÄIVÄKIRJA

Julkaisija: Lintulan luostari 2014
Käännös: Tarja Kämäräinen
ISBN 978-952-67089-7-3
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2014

Kirja on elävä dokumentti kuuluisan skiitan arjesta Optinan luostarissa Venäjällä. Se kertoo kuuliaisuusveljen ja hänen ohjaajansa välisestä kanssakäymisestä. Teksti on laadittu päiväkirjan muotoon, joten lukijan on helppo eläytyä kirjoittajan maailmaan ja ajatuksiin. Sekä kuuliaisuusveli että hänen ohjaajansa kuuluvat nykyisin Optinan pyhäksi kanonisoitujen ohjaajavanhusten joukkoon.

Pyhä Paisios Athosvuorelainen. RUKOUKSESTA

Julkaisija: Lintulan luostari 2016
Käännös: nunna Kristoduli
ISBN 978-952-68382-2-9
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2016

Rukouksesta on Pyhän Paisios Athosvuorelaisen uusin suomeksi julkaistu kirja. Se kuuluu laajempaan Pyhän Pasioksen käytännön läheisiä opetuksia sisältävään sarjaan. Nyt käsillä olevassa kirjassa Isä Paisos kertoo rukouksesta monesta näkökulmasta ja puhuu mm. esirukouksesta ja kirkon Jumalanpalveluselämästä, sekä rukouksen esteistä.