rovasti Rauno Pietarinen: HERRA, KUULE MINUA

Julkaisija: Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari, 2023 
ISBN 978-952-65146-0-4
Painopaikka: PunaMusta Oy

Pitkän elämäntyön seurakuntapappina tehnyt rovasti Rauno Pietarinen kertoo tämän kirjasen sivuilla laajasta ja syvälle elämäämme ulottuvasta aiheesta, rukouksesta.

Herra, kuule minua valottaa ytimekkäästi ja kirkon opetukseen perustuen, mitä rukous on ja mitä se ei ole. Lukija saa koeteltuja käytännön ohjeita ja opastusta rukouksen vaikeaan taitoon. 

Kirja sopii hengelliseksi oppaaksi omaan käyttöön ja opintomateriaaliksi seurakuntaryhmille.

Kirja on pehmeäkantinen ja siinä 51 sivua.

Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta

HILJAISUUDEN VOIMA: ABBA AMMONAKSEN KIRJEITÄ JA OPETUKSIA

Julkaisija: Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari, 2021 Johdanto ja käännös: pappismunkki Serafim (Seppälä)
ISBN 978-952-68382-7-4
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu

Abba Ammonas kivoitteli Egyptin erämaassa 300-luvulla, jolloin luostarielämä vielä haki muotojaan. Hänet tunnetaan askeettisesta elämästään ja karismaattisesta hengellisyydestä, joka tähtäsi Hengen voiman vastaanottamiseen.

Ammonaksen opetuksia on säilynyt hajanaisesti erikielisissä lähteissä. Tähän teokseen on koottu tuo materiaali kokonaisuudessaa. Tekstit on kreikan ja syyrian kielistä kääntänyt ja laajalla johdannolla varustanut isä Serafim Seppälä, joka toimii systemaattisen teologian ja patristiikan professorina Itä-Suomen yliopistossa.

Kirja on pehmeäkantinen ja siinä 140 sivua.

Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta

Rovasti Rauno Pietarinen: ELÄMÄN TIE

Kustannus ja julkaisu: Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari, 2021
ISBN 978-952-68382-7-4
Painopaikka: PunaMusta Oy.

Pitkän elämäntyön seurakuntapappina tehnyt rovasti Rauno Pietarinen kertoo tämän kirjasen sivuilla, mistä kristinuskossa ja ortodoksisuudessa on pohjimmiltaan kyse.

Elämän tie opastaa rakentamaan persoonallista suhdetta Jumalan kanssa. Samalla kirja kertoo, mitä tuon suhteen rakentaminen edellyttää meiltä.

Kirja sopii hengelliseksi oppaaksi omaan käyttöön ja opintomateriaaliksi seurakuntaryhmille.

Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta

Kirja on pehmeäkantinen ja siinä on 46 sivua.

Arkkimandriitta Sofroni (Saharov) : HENGELLISIÄ KESKUSTELUJA I

Kustantaja: Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari
Suomennos: nunna Ksenia
ISBN 978-952-68382-4-3
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2019

Arkkimandriitta Sofroni Saharov (pyhittäjä Sofroni 27.11.2019 alk.) (1896-1993) on yksi 1900-luvun suurista ortodoksisista teologeista ja ohjaajavanhuksista. Hänet tunnetaan erityisesti pyhittäjä Siluan Athosvuorelaisen hengellisenä oppilaana ja elämäkerran kirjoittajana sekä Englannin Essexiaaä sijaitsevan Pyhän Johannes Kastaja luostarin perustajana.

Kirjassa Hengellisiä keskusteluja I julkaistaan arkkimandriitta Sofronin puheita, joita hän piti luostarinsa veljestölle ja sisaristolle viimeisinä elinvuosinaan. Niissä heijastuu hänen valtava hengellinen kokemuksensa, jonka hän pyrkii välittämään nuorelle kilvoittelija kilvoittelija polvelle.

Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta

SERAFEJA KORKEAMPI  – BYSANTTILAISIA SAARNOJA JUMALANSYNNYTTÄJÄSTÄ 

Kustantaja: Lintulan luostari
Suomennos, johdanto ja kommentaari munkki Damaskinos Ksenofontoslainen
ISBN 978-952-68382-3-6
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2017

Lintulan luostari julkaisee munkki Damaskinoksen kääntämänä valikoiman kirkkoisien saarnoja Jumalansynnyttäjästä. Kokoelmaan on valittu saarnat viideltä keskibysanttilaisen kauden kirkkoisältä Johannes Damaskolaiselta, Tarasios Konstantinopolilaiselta, Andreas Kreetalaiselta, Georgios Nikomedeialaiselta ja Germanos Konstantinopolilaiselta. Saarnat kattavat Jumalansynnyttäjän koko elinkaaren. Aiheina ovat Jumalansynnyttäjän syntymä, temppeliinkäynti, ilosanoman vastaanottaminen, Jumalansynnyttäjä ristin juurella ja Jumalansynnyttäjän kuolonuneen nukkuminen.

Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta

Pyhä Paisios Athosvuorelainen: RUKOUKSESTA

Julkaisija: Lintulan luostari 2016
Käännös: nunna Kristoduli
ISBN 978-952-68382-2-9
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2016

Rukouksesta on Pyhän Paisios Athosvuorelaisen uusin suomeksi julkaistu kirja. Se kuuluu laajempaan Pyhän Pasioksen käytännön läheisiä opetuksia sisältävään sarjaan. Nyt käsillä olevassa kirjassa Isä Paisos kertoo rukouksesta monesta näkökulmasta ja puhuu mm. esirukouksesta ja kirkon Jumalanpalveluselämästä, sekä rukouksen esteistä.

Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta

Pyhä Paisios Athosvuorelainen: KRISTITYN KILVOITUS – HYVEET JA PAHEET

Julkaisija: Lintulan luostari 2015
Käännös: Sini Seine
ISBN 978-952-68382-0-5
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2015

Kirja on viides osa Surotin nunnaluostarin julkaisemassa sarjassa, johon on koottu pyhän Paisioksen eläviä, käytännön läheisiä opetuksia. Aiemmin suomeksi on julkaistu nunna Kristodulin kääntämänä kooste sarjan kolmesta ensimmäisestä osasta (Pyhän Vuoren vanhus Paisioksen opetuksia, Kirjapaja 2004). Kristityn kilvoitus – hyveet ja paheet käsittelee hengellisen elämän perusasioita. Paheista tulevat käsitellyiksi muun muassa itserakkaus, ylpeys ja tuomitseminen. Hyveistä nousevat esille erityisesti nöyryys, rakkaus, jalomielisyys ja aulius. Pyhän Paisioksen lämmin ja huumorin höystämä opetus avaa hengellisen elämän ulottuvuudet uudessa raikkaassa valossa.

Loppuunmyyty

Pyhittäjä Nikon (Beljajev) Optinalainen: KUULIAISUUSVELJEN PÄIVÄKIRJA

Julkaisija: Lintulan luostari 2014
Käännös: Tarja Kämäräinen
ISBN 978-952-67089-7-3
Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2014

Kirja on elävä dokumentti kuuluisan skiitan arjesta Optinan luostarissa Venäjällä. Se kertoo kuuliaisuusveljen ja hänen ohjaajansa välisestä kanssakäymisestä. Teksti on laadittu päiväkirjan muotoon, joten lukijan on helppo eläytyä kirjoittajan maailmaan ja ajatuksiin. Sekä kuuliaisuusveli että hänen ohjaajansa kuuluvat nykyisin Optinan pyhäksi kanonisoitujen ohjaajavanhusten joukkoon.

Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta