HYVÄN OSAN VALINNEET
Julkaisija: Lintulan luostari.
Teksti: nunna Ksenia, nunna Kristoduli ja Kari Kotkavaara
Valokuvat: Petter Martiskainen
ISBN 978-952-67089-0-4
Paino: Gummerus Kirjapaino Oy, 2008
Lintulan luostari Heinävedellä on pohjoismaiden ainoa ortodoksinen nunnaluostari. Sen elämässä ovat onnistuneella tavalla yhdistyneet perinteisen luostarielämän erilaiset painopisteet kuten työ ja rukous, ihmisten kohtaaminen ja hiljaisuuteen vetäytyminen. Tämä kirja kertoo sanoin ja kuvin sisarten elämästä sekä antaa vastauksia kysymyksiin, joita luostarissa vierailu herättää kävijöiden mielessä. Kirjan luostarielämää käsittelevän osan kirjoittajina ovat luostarin omat sisaret
Tilaa Lintulan luostarin verkkokaupasta
This book is available also in English
Эта книга доступна также на русском языке
LINTULAN LUOSTARIN HISTORIA: Karjalan kannakselta Etelä-Savoon
Valamon luostarin julkaisuja 76
ISBN 951-9468-76-5
ISSN 0365-2048
Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 1998
Ainutlaatuinen kuva- ja tietoteos. Kirja esittelee laajasti ja monipuolisesti vuonna 1895 perustetun Lintulan Pyhän Kolminaisuuden naisluostarin sotia edeltävän historian, rajan taakse jääneet rakennukset ja rikkaan esineistön. Yleisesti on luultu, että luostarista saatiin evakuoiduksi vain yksi ikoni. Kirjassa osoitetaan kuitenkin, että mukaan otettiin kaikki välttämättömät jumalanpalvelusesineet.
Teoksessa kerrotaan myös sisariston evakkoon siirtymisestä ja Heinäveden Palokkiin asettumisesta sekä siellä vietetyistä vuosista. Historiateosta täydentää yksityiskohtainen sisariston, rippi-isien ja muun papiston luettelo, joka julkaistaan ensimmäistä kertaa näin laajana.
Loppuunmyyty
PYHÄN KOLMINAISUUDEN KUNNIAKSI: VUODEN KIERTO LINTULAN LUOSTARISSA
TO THE GLORY OF THE HOLY TRINITY: A YEAR IN THE LIFE OF THE CONVENT OF LINTULA
Lintulan luostari
Valokuvat: Petter Martiskainen. Teksti: nunna Marina
ISBN 951-9468-64-1
ISSN 0356-2085
Painopaikka: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 1995
Lintulan luostarissa käy kesäisin noin 25.000 vierailijaa. Useimmat heistä vain pistäytyvät luostarissa ja näkevät pikaisesti luostarin kirkon, kahvion ja matkamuistomyymälän, ehkä jonkun nunnankin. Monet pohtivat mielessään: ”Millainen paikka tämä on? Mitä nunnat täällä tekevät? Miksi he tulevat tänne?” Esillä oleva kuvateos pyrkii antamaan vastauksia kävijöiden mielessä liikkuviin kysymyksiin. Sisarten elämää seurataan läheltä koko vuoden ajan ja lukija näkee, että luostarisisaret ovat tavallisia ihmisiä, joiden elämä on täynnä työtä ja rukousta.
Loppuunmyyty
LINTULAN KRONIKKA
Toimittanut: Arkkimandriitta Panteleimon
Valamon luostarin julkaisuja 51
ISBN 951-9468-51-X
ISSN 0356-2085
Painopaikka: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 1992
Lintulan Pyhän Kolminaisuuden naisluostari täyttää vuonna 1995 sata vuotta. Karjalan kannaksella lahjoitusmaatilalla toiminut Lintula tuli suomalaisille laajemmin tunnetuksi vasta sotien jälkeen, kun luostari asettui raskaan evakkomatkan jälkeen Heinävedelle Palokin kylään. Kilvoitushenki ja usko parempaan tulevaisuuteen antoivat vanhentuneelle ja väsyneelle sisaristolle voimia uuden kotipaikan kohentamiseen. Ystäviäkin löytyi. Joensuun ortodoksinen mieskuoro aloitti 1960-luvulla varojen keräämisen uuden kirkon ja asuntolan rakentamiseksi.
Tänään Lintulan luostari on hyvin järjestäytynyt ja rakkaudella hoidettu nunnaluostari. Uusi sukupolvi jatkaa edellisten työtä. Kirkossa toimitetaan joka päivä suomen kielellä jumalanpalvelukset. Kynttilöiden valmistus varmistaa luostarin talouden. Lisää sisariakin on tulossa uusien asuintilojen valmistuttua.
Luostareita nimitetään kukkiviksi Jumalan puutarhoiksi, rauhan majoiksi, rukouksen tyyssijoiksi. Nämä määritelmät nousevat voimalla maailmasta saapuvan mieleen, kun hän pyhiinvaeltajana tai tavallisena matkamiehenä astuu sisään Lintulan luostarin portista.
Loppuunmyyty
LINTULA: Pyhän Kolminaisuuden naisluostari
Lintulan Luostarin Ystävät Ry
ISBN 951-99667-0-6
Pieksämäki 1985
Sisälähetysseuran kirjapaino Raamattutalo
Loppuunmyyty
Kalervo Rantalainen: LINTULAN LUOSTARIN EVAKKOVUODET
Valamon luostarin julkaisuja
ISSN 0356-2085
Pieksämäki 1985
Sisälähetysseuran kirjapaino Raamattutalo
Loppuunmyyty