Uudet ristit igumenioiden haudoille

Apostolien paasto
27.5.2013
Pyhä tuli Lintulaan
5.6.2013
Show all

Uudet ristit igumenioiden haudoille

Igumenia Marinan ja igumenia Antoninan haudoille Lintulan luostarin hautausmaalla on hankittu uudet hautaristit. Ristit on valmistanut Merjarit Ky Merja ja Jari Lappi Vetelistä ja ne pystytettiin paikoilleen 25.5.2013. Lapit suunnittelivat ristit luostarin toiveiden mukaan. Mallina oli vanha venäläinen hautaristi. Isä Leo Iltola siunasi ristit vihmomalla ne pyhitetyllä vedellä ja toimitti haudoilla litanian.

Ristit on valettu alumiinista ja ne on värjätty sähkökemiallisesti tummaksi eli anodisoitu. Tekstit on tehty kaivertamalla, jolloin ne erottuvat hyvin tummasta pinnasta. Toisin kuin rautaristit, nämä ristit eivät ruostu. Niitä ei myöskään tarvitse uudelleen maalata eikä lakata. Etupuolen nimitietojen lisäksi molempien ristien taakse on kaiverrettu teksti ”Ollos iäti muistettu”.

Vastaavia 160 cm korkeita hautaristejä sekä pienempiä 90 cm korkeita ortodoksisia hautaristejä voi tilata valmistajilta. Yhteystietoja voi tiedustella Lintulan luostarista.

Comments are closed.