Uudet ristit igumenioiden haudoille
2.6.2013
Igumenia Marinan muistoliturgia
10.6.2013
Uudet ristit igumenioiden haudoille
2.6.2013
Igumenia Marinan muistoliturgia
10.6.2013
Show all

Pyhä tuli Lintulaan

Jerusalemin Pyhä tuli palaa Lintulan luostarin kirkon lampukassa. Isä Viktor Porokara toi tulen Lintulaan lauantaina 1.6.2013. Pyhä tuli tuotiin Suomeen Venäjältä, ensin Pyhän Nikolaoksen venäläisen seurakunnan kirkkoon Helsingissä. Sieltä se on viety mm. Helenan vanhainkodin kirkkoon. Isä Viktor ajoi maatuska Tamaran kanssa pitkän matkan tuodakseen tulen myös Lintulaan. Pyhä tuli teki matkan muutamassa hautalyhdyssä, jotka oli tukevasti upotettu hiekkasankoon.

Joka aamu igumenia Mikaela sytyttää nyt Pyhän tulen Jumalanäidin Jerusalemilaisen ikonin ja pyhän Johannes Kronstadtilaisen ikonin edessä palavaan lampukkaan.

Pyhä tuli syttyy vuosittain Jerusalemissa Kristuksen haudalla suurena lauantaina juliaanisen kalenterin mukaan. Tuli lennätetään jo samana päivänä Venäjälle ja Kreikkaan ja jaetaan uskoville pääsiäisyön jumalanpalveluksessa.

Comments are closed.