Isä Joachim Parrin ajatuksia, 1. osa
10.7.2013
Jumalansynnyttäjän akatistospalvelukset Lintulassa
14.7.2013
Isä Joachim Parrin ajatuksia, 1. osa
10.7.2013
Jumalansynnyttäjän akatistospalvelukset Lintulassa
14.7.2013
Show all

Jumalansynnyttäjän konevitsalaisen ikonin ristisaatto

Ristisaatto lähti liikkeelle Valamon luostarista torstaiaamuna 11.7. kahtena osana. Kävelysaattoon osallistui noin 40 henkeä ja laivalla tuli Palokin satamaan 75 henkeä. Lintulassa ristisaattoon valmistautuminen alkoi jo alkuviikosta, kun talkoopojat Andrei ja Jefim pystyttivät isä Hermanin johdolla vaneriset ruokapöydät lammen rannalle. Keskiviikkoiltana talkoolaiset kävivät pienestä sateesta välittämättä hakemassa metsästä saniaisia kukkamattoa varten.

DSC_0590

Kukkamatto valmiina Jumalanäitiä varten.

Torstaiaamuna osa sisarista ja talkoolaisista teki saniaismattoa kirkon edustalle ja toiset keräsivät kukkia. Koristelussa jokainen sai päästää luovuuden valloilleen. Kolmen tunnin yhteisen aherruksen jälkeen kukkamatto oli valmiina odottamassa Jumalanäidin saapumista.

DSC_0593

Ristisaatto otettiin vastaan luostarin portilla. Lyhyen rukouspalveluksen jälkeen saattoväelle tarjottiin keittoateria lammen rannalla ja lopuksi luostarin kirkossa laulettiin Jumalansynnyttäjän konevitsalaisen ikonin akatistos.

DSC_0600 (2)

Ristisaattoväkeä aterialla lammen rannalla.

DSC_0597

Kaikkeinpyhin Jumalansynnyttäjä, pelasta meidät!

Comments are closed.