Jumalansynnyttäjän konevitsalaisen ikonin ristisaatto
12.7.2013
Pärnun ja Saarten piispa Aleksanteri Lintulassa
22.7.2013
Jumalansynnyttäjän konevitsalaisen ikonin ristisaatto
12.7.2013
Pärnun ja Saarten piispa Aleksanteri Lintulassa
22.7.2013
Show all

Jumalansynnyttäjän akatistospalvelukset Lintulassa

Kesäkuukausina Lintulan luostarin hautausmaan tsasounassa lauletaan vakiintuneen tavan mukaan tiistai-iltaisin klo 20.30 akatistos Jumalansynnyttäjälle. Palvelus toimitetaan maallikkopalveluksena. Yksi sisarista toimii lukijana ja kaikki läsnäolijat voivat halutessaan osallistua lauluun. Tekstinä käytetään vuoroviikoin varsinaista Jumalansynnyttäjän akatistosta ja Konevitsalaisen ikonin akatistosta. Palveluksiin osallistuu sisariston lisäksi luostarin talkoolaisia ja yövieraita. Myös satunnaiset kulkijat ovat tervetulleita. Mahdollisista poikkeuksista akatistoksen toimittamisessa ilmoitetaan luostarin kotisivuilla kohdassa Jumalanpalvelukset.

Lisäksi Jumalansynnyttäjän akatistos lauletaan luostarin kirkossa joka toinen sunnuntai (pääsääntöisesti parittomina vuorosävelmäviikkoina) ehtoopalveluksen päätteeksi.

Talvikaudella sisaristo laulaa tiistai-illan akatistoksen luostarin ovien sulkeuduttua omassa keskuudessaan. Ajatuksena on, että Jumalansynnyttäjän akatistos toimitetaan luostarissa ainakin kerran viikossa. Akatistosta laulamalla sisaristo turvautuu Jumalansynnyttäjän suojelukseen ja pyytää häneltä esirukouksia. Akatistoksen sanoin Jumalanäiti on ”esirukouksen otollinen suitsutus ja koko maailman armahdus”.

 

Comments are closed.