Odotettu kirja ilmestyy!
9.7.2015
Venäläiset maahanmuuttajat talkoissa
11.10.2015
Odotettu kirja ilmestyy!
9.7.2015
Venäläiset maahanmuuttajat talkoissa
11.10.2015
Show all

Konservaattori Helena Nikkasen juhlakirja

kuvaLintulan luostarin kustantama konservaattori Helena Nikkasen juhlakirja Elämän jälkiä, ikoneja julkaistiin Lintulassa lauantaina 8.elokuuta. Teos esittelee ikonikokoelmien ja -konservoinnin historiaa ja konservointilähtöistä teostutkimusta sekä ortodoksisen kulttuuriperintötyön vaiheita Suomessa. Se on syntynyt Valamon konservointilaitoksen 30-vuotisen taipaleen ja konservaattori Helena Nikkasen pitkän uran juhlistamiseksi. Kirja jättää tilaa myös muistoille ja muistamiselle. Nikkasen ystävien ja kollegoiden teksteissä kuljetaan niin menneiden vuosikymmenten Helsingissä, Valamossa, Leningradissa kuin Roomassakin. Kirja valottaa Helena Nikkasen persoonaa ja lahjakkuutta ja tuo esille hänen vankan asiantuntemuksensa.

Kirjaa voi tilata Lintulan luostarin verkkokaupasta http://www.lintulanluostari.fi/kauppa/fi/ tai kaupanhoitajalta nunna Nektarialta nunna.netaria@ort.fi puh. 0206 100 503

Elämän jälkiä, ikoneja Konservaattori Helena Nikkasen juhlakirja
Toimituskunta: Husso, Kemppi, Martiskainen & Reijonen
ISBN 978-952-68382-1-2
Kustantaja: Lintulan luostari
Julkaisuajankohta: 8.8. 2015
Sivuja: 223
Koko: 235 x 170 mm
Sidos: liimasidottu, pehmeäkantinen
Hinta: 28 €

Comments are closed.