Konservaattori Helena Nikkasen juhlakirja
12.8.2015
Kartanon pihta on kaadettu
16.12.2015
Konservaattori Helena Nikkasen juhlakirja
12.8.2015
Kartanon pihta on kaadettu
16.12.2015
Show all

Venäläiset maahanmuuttajat talkoissa

Imatran ja Lappeenrannan venäläiset maahanmuuttajat tekivät perinteisen talkoomatkan Lintulaan viikonloppuna 9.-11. lokakuuta 2015. Ryhmässä oli tällä kertaa 11 henkeä. Osa heistä on käynyt talkoissa Lintulassa jo vuosien ajan, osa oli ensikertalaisia. Mukana oli myös neljä kouluikäistä nuorta.

Talkooryhmä saapui Lintulaan perjantaina ja lauantaina oli edessä talkoopäivä. Ryhmän vetäjä Nadja Ryyppö sai tehtäväkseen kirkkoleipien leipomisen. Pari henkeä kuori ja paloitteli omenoita, koulutytöt Anastasia, Sofia ja Maria keräsivät yrttimaalta kauden viimeisen yrttisadon ja muu joukko haravoi lehtiä.

Kuva: Martinus Markoff

Kuva: Martinus Markoff

Ajatus venäläisten maahanmuuttajien yhteisestä talkoomatkasta Lintulaan syntyi Nadjan mielessä noin kymmenen vuotta sitten. Hän oli sitä ennen käynyt itse Lintulassa talkoolaisena ja halusi jakaa kokemuksensa toisten kanssa. Nyt syksyisestä talkooviikonlopusta on tullut perinne.

Talkoolaisten toivomuksesta edesmenneiden sisarten haudoilla toimitettiin lauantaina ennen vigilian alkua litania. Vigilian ja iltaruokailun jälkeen oli vielä mahdollisuus osallistua katumuksen sakramenttiin.

Kuva: nunna Ksenia

Kuva: nunna Ksenia

Sunnuntaina lounaalla igumenia Mikaela jakoi talkoolaisille kiitokseksi pienet lahjat. Nadja esitti ryhmän puolesta kiitoksen siitä, että he saivat tulla luostariin pyhiinvaellusmatkalle ja auttamaan. ”Se antaa meille paljon hengellisesti”, hän sanoi. ”Täällä on niin hyvä olla, ettei haluaisi lähteä pois”, totesi puolestaan eräs ensi kertaa mukana ollut.

Comments are closed.