Kartanon pihta on kaadettu
16.12.2015
Sähköinen postikortti
8.2.2016
Kartanon pihta on kaadettu
16.12.2015
Sähköinen postikortti
8.2.2016
Show all

Joensuun ortodoksinen mieskuoro perinteisellä jouluvierailulla

Joensuun ortodoksinen mieskuoro vieraili Lintulassa pyhien isien sunnuntaina 20.12. laulamassa liturgian, jonka tänä vuonna toimitti KS Joensuun piispa Arseni.

Joensuun mieskuoron ja Lintulan luostarin välinen yhteys ulottuu yli 50 vuoden taakse aina 1960-luvun puoliväliin. Silloin kuoron ja sen naistoimikunnan aktiivijäsenet aloittivat luostarin tukemisen. Kuoro on ollut taustavaikuttajana Lintulan sisariston asuntolan rakentamisessa vuonna 1966 sekä Lintulan luostarin ystävät ry:n perustamisessa vuonna 1967. Kun Lintulaan alettiin suunnitella uuden kirkon rakentamista, mieskuoro piti konsertteja, joiden tuotto ohjattiin kirkon rakennusrahastoon. Tuolta ajalta muistetaan arkkipiispa Paavalin hämmästynyt lausahdus kuorolaisille: ”Laulamallako te aiotte kirkon rakentaa?” Kansalaiskeräyksen tuotolla ja kuoron tuella Lintulan kirkko todella valmistui vuonna 1973.

Kuva: Lintulan luostari

Kuva: Lintulan luostari

Vuosikymmenten ajan mieskuoron ja Lintulan luostarin välinen hengellinen yhteys on konkretisoitunut perinteisenä joulua edeltävän sunnuntain vierailuna. Kuoron laulajista Ilmari Suvinen on ainoana ollut mukana näillä vierailuilla alusta alkaen. Liturgiaa seuranneella yhteisellä aterialla luostarin trapesassa hän muisteli, että 50 vuoden aikana vierailu on jäänyt toteutumatta vain kerran: keli oli silloin niin huono, että kuorolaiset joutuivat kääntymään kesken matkan takaisin Joensuuhun.

Kuoron puheenjohtaja Jukka Röppänen kertoi kuoron tulevasta toiminnasta. Kuoron uutena johtajana on aloittanut kanttori Aleksi Suikkanen.

Kiitospuheessaan igumenia Mikaela totesi, että kuoron vierailu aloittaa joulunvieton Lintulassa. Hän myös painotti pitkän perinteen jatkamisen ja vaalimisen merkitystä.

Comments are closed.