Sähköinen postikortti
8.2.2016
Juhlien Juhla!
25.3.2016
Sähköinen postikortti
8.2.2016
Juhlien Juhla!
25.3.2016
Show all

Sähköinen ristinkumartamiskortti

Ristinkumartamisen sunnuntai ja paaston puoliväli ovat käsillä. Lintulan luostari on julkaissut toisen paastokortin, jonka teemana on ristin kumartaminen. Kortti on kuvattu Lintulan luostarin kirkossa ja sen tekstiksi on valittu katkelma pyhän Johannes Kronstadtilaisen päiväkirjasta Elämäni Kristuksessa.

Ristinkumartamisen viikon jumalanpalveluksissa meitä kutsutaan lähestymään pyhää Ristiä. Meitä kehotetaan kunnioittaman ja kumartamaan Ristiä kiitollisuutta ja rakkautta tuntien, sillä Kristuksen kärsimykset ja veri ovat sen pyhittäneet. Ristin kautta meidät on pelastettu. Siksi Risti on meille pyhityksen, voiman ja ilon lähde.

Sovintosunnuntaina suuren paaston alkaessa muistelimme Aadamin karkotusta paratiisista. Kolmen viikon ajan meitä on kehotettu katumukseen, parannuksentekoon ja sisäiseen uudistumiseen. Mutta ristinkumartamisen viikolla ajatukset suunnataan eteenpäin Kristuksen kärsimyksiin, joita jo valmistaudumme kumartamaan. Katsomme myös kärsimysten yli pääsiäiseen ja ylösnousemuksen iloon. Koko viikon ajan kirkossa kaikuu kutsu: ”Tulkaa jälleen paratiisiin!”

Seuraava sähköinen kortti julkaistaan pääsiäiseksi.

Lintulan luostarin julkaisemat sähköiset kortit löytyvät seuraavasta linkistä: http://www.lintulanluostari.fi/?page_id=2375

Comments are closed.