Jumalanäidin Konevitsalaisen ikonin ristisaatto

Matka vanhaan Lintulaan
21.6.2018
Äiti Elisabetin muistolle
11.7.2018
Show all

Jumalanäidin Konevitsalaisen ikonin ristisaatto

Torstaina 12.7. Lintulassa otetaan vastaan Jumalansynnyttäjän Konevitsalaisen ikonin ristisaatto, joka tulee Lintulaan Valamosta. Niille, jotka eivät osallistu ristisaattoon, Lintulan luostari tarjoaa unohtumattoman kesäisen päivän. Voit aamupäivällä seurata, miten luostarin väki valmistaa saniaisista ja kukista kukkamaton, jota pitkin Jumalansynnyttäjän Konevitsalainen ikoni tuodaan Lintulan kirkkoon. Kukkamattoperinnettä on vaalittu Lintulassa jo 40 vuotta ja sen näkeminen on aina yhtä sykähdyttävä kokemus.

Luostarin sisaret ja talkoolaiset aloittavat kukkamaton tekemisen klo 8.00-8.30. Luostarin kahvio ja kauppa avautuvat klo 10 ja palvelevat klo 18 saakka.

Ristisaaton arvioitu saapumisaika on 12.30. Kirkossa toimitetaan lyhyt rukoushetki, jonka jälkeen saattoväelle tarjotaan kenttäateria. (Saattoon osallistumattomille ennakkoilmoittautuminen Lintulan luostariin 11.7. klo 12 mennessä puh. 040 485 7603.)

Klo 14.30 kirkossa toimitetaan ja lauletaan yhteislauluna Akatistos-palvelus Jumalansynnyttäjälle, minkä jälkeen ristisaatto lähtee paluumatkalle kohti Valamoa.

Comments are closed.