Kuurankukkia – vanhojen pitsien myyntinäyttely
28.11.2018
Arkkimandriitta Sofronin Hengellisiä keskusteluja I
22.3.2019
Kuurankukkia – vanhojen pitsien myyntinäyttely
28.11.2018
Arkkimandriitta Sofronin Hengellisiä keskusteluja I
22.3.2019
Show all

Lintulassa piispankynttiläpäivä

cof

Lintulan luostarin kynttilätehtaalla valmistettiin keskiviikkona 16. tammikuuta piispankynttilät. Tavallisesti piispankynttilät on valmistettu kerran vuodessa, marraskuussa, mutta nyt aikaa edellisestä kerrasta oli kulunut jo yli kaksi vuotta. Pitkä väli johtui siitä, että vähän kerrassaan kasvanutta varastoa haluttiin pienentää.

Piispankynttilöiden lisäksi keskiviikkona valmistui myös runsaan vuoden annos ns. vihkikynttilöitä eli tuohusten kokoluokituksen mukaan nro 4 tuohuksia. Niiden paloaika on muutamia tunteja, joten kirkossa ne palavat pitkänkin palveluksen alusta loppuun.

Sisariston apuna kynttilätehtaalla oli peräti yhdeksän talkoolaista, joista neljä tuli paikalle päiväseltään Joensuusta.

Maanantaina ja tiistaina tuohustehtaalla oli yllättäviä ongelmia. Tiistai-iltana igumenia Mikaela kehottikin sisaria rukoilemaan ja pyytämään avuksi kaikkia rakkaita pyhiä ja muistamaan tuohustehtaalla työskennelleitä edesmenneitä sisaria igumenia Antoninasta ja igumenia Marinasta äiti Varvaraan ja Elisabetiin sekä myös tehdastyössä auttaneita edesmenneitä talkoolaisia. Taivaallisten esirukoilijoiden avulla ja sisarten ja talkoolaisten yhteisin ponnistuksin pitkä työpäivä sujui hyvin. Piispankynttilöitä, vihkikynttilöitä ja nro 3 tuohuksia valmistui yhteensä yli 200 kiloa.

Comments are closed.