Halvaantuneen sunnuntaina
25.4.2021
Lintulan kirkko syreenien kukkiessa
Lintulan luostarin kauppa ja kahvio ovat avoinna
26.5.2021
Halvaantuneen sunnuntaina
25.4.2021
Lintulan kirkko syreenien kukkiessa
Lintulan luostarin kauppa ja kahvio ovat avoinna
26.5.2021
Show all

Uudet kirkonkellot Lintulaan

12.5.2021

Lintulan luostari on saanut lahjoituksena uudet kirkonkellot. Kelloja on kuusi ja ne on valettu Anisimovin kellovalimossa Voronežissa maaliskuussa 2021. Kellot tuotiin maahan tiistaina 11. toukokuuta, ja Lintulaan ne saapuvat 12. toukokuuta.

Suurimmassa kirkonkellossa on suomenkielinen teksti: ”Tämä kello on valettu Jumalan kunniaksi Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostarin kirkkoa varten vuonna 2021 metropoliitta Arsenin ollessa hiippakunnan piispana.” Kellon ikoniaiheina on Pyhä Kolminaisuus, Kristuksen Ylösnousemus, Risti ja Jumalansynnyttäjän suojelus.

Muiden kellojen ikoniaiheet ovat Jumalansynnyttäjän Ennusmerkki-ikoni, joka on Lintulan kirkon alttari-ikoni, Johannes Kronstadtilainen, Serafim Sarovilainen, ylienkeli Mikael ja suurmarttyyri Marina.

Toiseksi suurimman kellon tekstissä kerrotaan: ”Nämä kellot ovat lahjoittaneet Jumalan palvelijat Svetlana ja Vadim.”

Kirkonkellot nostetaan kellotorniin vanhojen kellojen tilalle kesäkuussa. Osa vanhoista kirkonkelloista jatkaa elämäänsä Janakkalan Lintuvuoressa, jonne ne siirtyvät lahjoituksena Lintulasta.

Igumenia Mikaela ja sisaristo kiittävät sydämellisesti kirkonkellojen lahjoittajia Svetlana ja Vadim Grjaznovia arvokkaasta lahjoituksesta ja kirkonkellojen kuljetuksen ja maahantuonnin järjestämisestä. Kiitämme myös arkkipiispa Leoa Venäjän tulliviranomaisten vaatiman todistuksen kirjoittamisesta ja metropoliitta Arsenia kellohankkeen siunaamisesta.

Kirkonkellot siunataan Lintulan luostarin temppelijuhlana helluntaina 23. toukokuuta. Kellotorniin nostaminen tapahtuu kesäkuun puolenvälin aikoihin.

Comments are closed.