Lintulan kirkko syreenien kukkiessa
Lintulan luostarin kauppa ja kahvio ovat avoinna
26.5.2021
Heinäkuun tapahtumia Lintulassa
23.7.2021
Lintulan kirkko syreenien kukkiessa
Lintulan luostarin kauppa ja kahvio ovat avoinna
26.5.2021
Heinäkuun tapahtumia Lintulassa
23.7.2021
Show all

Uudet kirkonkellot kellotorniin

Uudet kirkonkellot Lintulan kirkon kellotornissa

Uudet kirkonkellot kellotornissa

11.6.2021

Lintulan luostarin uudet kirkonkellot nostettiin kellotorniin tiistaina 8.kesäkuuta. Kellot siunattiin jo aiemmin luostarin temppelijuhlana helluntaina. Lue tästä enemmän uusista kirkonkelloista.

Kirkonkellojen siunaamistoimituksessa kirkonkelloille ja niiden soitolle rukoillaan ekteniassa erityisiä voimavaikutuksia. Ensiksi rukoillaan, että kellojen soitto herättäisi kaikki soiton kuulijat ylistämään Jumalaa. Toiseksi rukoillaan, että kirkonkellojen soitto tyynnyttäisi luonnonvoimat: myrskyt, ukkosen ja salamat ja kaikki epäsuotuisat säät. Kolmanneksi rukoillaan Jumalaa karkottamaan kaikki sielunvihollisen juonet niistä, jotka kuulevat kellojen soittoa, ja kannustamaan heitä täyttämään Jumalan käskyjä.

Kirkonkellojen siunaamisrukous

Edellä mainitut anomukset toistuvat papin lukemassa kirkonkellojen siunaamisrukouksessa:

”Siunaa ja pyhitä taivaallisella siunauksellasi ja Pyhän Henkesi armovoimalla nämä kirkonkellot, jotka on valmistettu pyhän kirkkosi käyttöön ja Sinun suuren ja pyhän nimesi kunniaksi. Vuodata niihin Sinun armosi voima, jotta uskolliset palvelijasi kuullessaan niiden äänen vahvistuisivat uskossa ja hurskaudessa ja nousisivat rohkeasti vastustamaan kaikkia paholaisen juonia ja voittaisivat ne rukoillen ja ylistäen aina Sinua totista Jumalaa. Suo heidän päivällä ja yöllä kiiruhtaa salaisen voiman vetäminä kirkkoon rukoilemaan ja ylistämään Sinun pyhää nimeäsi, jotta kellojen ääni saisi heitä kohtaavat myrskytuulet, raekuurot, kauheat ukkoset ja salamat sekä epäsuotuisat ja haitalliset säät tyyntymään ja loppumaan. Sillä Sinä, Herra meidän Jumalamme, teet suuria ja ihmeteltäviä tekoja omaksi kunniaksesi ja ihmisten pelastukseksi järjellisten ja elollisten luotujesi kautta, mutta myös elottomien esineiden niin kuin Mooseksen sauvan ja vaskikäärmeen kautta erämaassa. Sillä kaikki on Sinulle mahdollista eikä mikään ole Sinulle mahdotonta. Sinulle me kunniaa kannamme, Isä, Poika ja Pyhä Henki nyt ja aina ja iankaikkisesti Aamen.”

Toinen rukous

”Valtias Jumala, Isä Kaikkivaltias, joka panit Jerikon vahvat muurit sortumaan, kun seitsemän pappia kulki liitonarkin edellä torveen puhaltaen, ja luovutit kaikki kaupungin asukkaat kansasi käsiin. Täytä nytkin nämä kirkonkellot taivaallisella siunauksellasi, että vastustavat henkivoimat väistyisivät kellojen soiton kuullessaan kauas uskovien muureilta ja että vihollisten meihin suuntaamat palavat nuolet sammuisivat; että salamaniskut, raesateet ja kaikki vahingolliset ja epäsuotuisat säät tyyntyisivät ja väistyisivät Sinun kaikkivoimallisen oikean kätesi karkottamina. Sillä Sinä teet kaiken omaksi kunniaksesi ja meidän hyödyksemme ja pelastukseksemme.

Sillä Sinä, meidän Jumalamme armahdat ja pelastat meidät ja Sinulle aluttomalle Isälle, ainosyntyiselle Pojallesi ja kaikkeinpyhimmälle, hyvälle ja eläväksitekevälle Hengellesi me kunniaa edeskannamme nyt ja aina ja iankaikkisesti. Aamen.”

Kuva: Vladimir Belov

Comments are closed.