Lintulan luostari on mukana Jyväskylän kirjamessuilla
14.3.2013
Lintulan luostari uudisti kotisivunsa
30.3.2013
Show all

Ylösnousemuksen jälkeen

Ylösnousemuksensa jälkeen Herra ilmestyi monille ihmisille ja jokaiselle eri tavalla. Yhtäällä oli itkevä Magdalan Maria yksin murheissaan tyhjän haudan luona, toisaalla hämmentynyt ja neuvoton Pietari palaamassa puutarhasta, jossa hän oli todennut kiven vieritetyn pois haudan suulta. Sitten tapaamme opetuslapset järvellä. Johannes tuntee Herran sydämessään ja tunnistaa Hänet. Pietari taas veteen heittäytyen kiirehtii Hänen luokseen. Apostoli Paavalin kirjeistä luemme, miten Herra viimeiseksi kaikista ilmestyi myös hänelle, Paavali-Saulukselle, joka vainosi Jumalan seurakuntaa.

Tämä jatkuu myös nyt. Ylösnoussut Kristus ilmestyy näkymättömästi mutta tuntuvasti jokaiselle. Jokainen meistä, joka on vain hetkenkin saanut tuntea toisen maailman läheisyyden, saa tavata ylösnousseen Herran. Hän tulee jokaisen luo koputtaen sydämen oveen ja löytää kullekin omat sanat. Meidän asiamme on kuulla; meidän asiamme on vastata koputukseen, sillä Herra on tullut pelastamaan, henkevöittämään ja muuttamaan meidän jokaisen elämän. Säilyttäköön siis jokainen tänä Pääsiäispäivänä sydämessään ilon ja ajatuksen siitä, että Herra on ilmestynyt myös minulle. Hän nousi kuolleista myös minua varten, Hän puhuu minulle ja jää olemaan kanssani ja on aina minun Herrani, Jumalani ja Vapahtajani.

Kristus nousi kuolleista!

Isä Aleksander Menin (k. 1990) pääsiäissaarnasta
(Пасхальный цикл. Проповеди. Москва 2005.)

Comments are closed.

Kirjaudu

Salasana unohtunut?