Jumalansynnyttäjän akatistospalvelukset Lintulassa
14.7.2013
Lintulan kirkon 40-vuotisjuhla
26.7.2013
Jumalansynnyttäjän akatistospalvelukset Lintulassa
14.7.2013
Lintulan kirkon 40-vuotisjuhla
26.7.2013
Show all

Pärnun ja Saarten piispa Aleksanteri Lintulassa

Pärnun ja Saarten piispa Aleksanteri vieraili Lintulan luostarissa sunnuntaina 21.7.2013. Hän tutustui luostariin useamman tunnin ajan. Piispa Aleksanteri kertoi sisarille kirkollisesta elämästä Virossa sekä omassa hiippakunnassaan, jossa 4 pappia hoitaa 27 pientä seurakuntaa. Piispa Aleksanteri myös totesi itsestään, että piispan henkilössä yhdistyy kaksi persoonaa, piispa ja munkki. Munkkiuden hän sanoi tuntevansa omaksi kutsumuksekseen ja piispuuden annetuksi velvollisuudeksi. Vierailun päätteeksi esipaimen osallistui ehtoopalvelukseen ja akatistokseen ja jatkoi sitten matkaa suomalaisten isäntien kanssa Joensuuhun. Ennen tätä vierailua piispa Aleksanteri oli käynyt Lintulassa kerran, helmikuussa 1998. Silloin hän oli maallikkona mukana igumenia Antoninan hautajaisissa.

Comments are closed.