Pärnun ja Saarten piispa Aleksanteri Lintulassa
22.7.2013
Kristityn vastaus on rakkaus. Isä Joachim Parrin ajatuksia. osa 2.
18.9.2013
Pärnun ja Saarten piispa Aleksanteri Lintulassa
22.7.2013
Kristityn vastaus on rakkaus. Isä Joachim Parrin ajatuksia. osa 2.
18.9.2013
Show all

Lintulan kirkon 40-vuotisjuhla

Kirkon ikonostaasi ja seinämaalaus

Lintulan luostarin kirkon 40-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina 25.8.2013.

Juhlaliturgia alkaa klo 9.00 ja sen johtaa KP arkkipiispa Leo, Joensuun ortodoksinen mieskuoro laulaa. Liturgian jälkeen noin klo 11.00 nautitaan kenttäateria lammen rannalla. Noin klo 12.00 alkaa juhlahetki (lammen rannalla tai kirkossa), jossa kuullaan KP metropoliitta Panteleimonin juhlapuhe sekä lauluesityksiä. Juhla päättyy noin klo 14.00 litaniaan luostarin hautausmaalla.

Igumenia Mikaela ja sisaristo toivottavat pyhiinvaeltajat tervetulleeksi juhlaan.

Ilmoittautumiset 15.8.2013 mennessä puh. 017-563 106 tai sähköpostitse lintulan.luostari(at)ort.fi.

Mahdolliset muistamiset tilille FI86 5048 7410 0002 04. Viesti: kirkon 40-v juhla

Arkkipiispa Paavali vihki Lintulan Pyhän Kolminaisuuden kirkon käyttöön lokakuussa 1973. Joensuun ortodoksinen mieskuoro keräsi konsertoimalla varoja niin sisarten asuntolan kuin kirkon rakentamiseksi. Kirkon suunnitteli arkkitehti Vilho Suonmaa ja sen kaunistamisesta vastasi ikonimaalari Petros Sasaki, joka maalasi ikonostaasin ikonit sekä suurikokoisen Jumalansynnyttäjän Ennusmerkki-ikonin alttariin.

Vuosina 1999−2000 kirkossa toteutettiin arkkitehti Antero Turkin suunnittelema peruskorjaus, jonka yhteydessä alas kirkkosaliin johtavat portaat poistettiin ja kirkon lattia korotettiin nykyiseen tasoon. Harkkotiilinen ikonostaasi korvattiin vaaleasta lehmuksesta veistetyllä ikonostaasilla, joka hankittiin Kreikasta. Kirkon katolle rakennettiin kupoli.

Syksyllä 2012 kupolin liimattiin kreikkalaisen ikonimaalari Konstantinos Ksenopoulosin maalaamat ja lahjoittamat seinämaalaukset, joiden aiheina on Kristus Pantokrator (Kaikkivaltias) ja kahdeksan Vanhan testamentin profeettaa. Ikonimaalari Alexander Wikström on jatkanut kirkon kaunistamista tämän vuoden aikana maalaamalla ikonostaasin yläpuoliseen seinään Apostolien ehtoollinen -seinämaalauksen.

Tervetuloa juhlimaan vuosien saatossa kaunistunutta Lintulan kirkkoa!

Comments are closed.