Igumeni Hariton, oman aikamme pyhä
25.10.2013
Rekisteriseloste
26.11.2013
Igumeni Hariton, oman aikamme pyhä
25.10.2013
Rekisteriseloste
26.11.2013
Show all

Muodostetaan yhteyttä

Syysmyrskyn jälkeen nettiyhteys ei toimi. Selaimen tuttu hyrrä pyörii turhaan näytöllä: ”Muodostetaan yhteyttä”. Pieni odottelu panee miettimään, mihin tai keneen oikeastaan olemme netin kautta yhteydessä, tahtoen tai tahtomattamme, aktiivisesti pyrkien tai jotenkin vain ajautuen. Heti tulee mieleen ainakin uteliaisuuden henki, tuomitsemisen henki ja turhanpuhumisen henki. Melkoista joukkoa, jos ajatellaan, mitä Kirkkomme pyhät isät noista hengistä opettavat. Eikä niiltä ole turvassa, vaikka vierailisi vain kirkollisilla sivuilla, kyllä ne vaanivat sielläkin. Ja monta muuta samaan joukkoon kuuluvaa henkeä niiden lisäksi.

Toisaalta mieleen nousee kuva munkista, nunnasta tai hurskaasta maallikosta, joka huoneessaan istahtaa aloilleen, ottaa rukousnauhan käteensä ja alkaa hiljakseen ja vakaasti solmeilla sitä. Rukousnauha pyörii kädessä solmu solmulta. Siinäkin muodostetaan yhteyttä. Yhteyttä Tosiolevaan, Jumalaan, maailmankaikkeuden Luojaan. ”Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua.”

Mihin tai Keneen pohjimmiltaan haluamme ortodoksikristittyinä olla yhteydessä? Ja miksi niin usein toimimme vastoin tuota perimmäistä kaipuutamme? Siinäpä kysymys pohdittavaksi.

Paasto on otollista aikaa käydä hyökkäykseen noita epämääräisiä henkiä vastaan. Nyt jos koskaan on aika muodostaa yhteyttä Häneen, jonka seuraajiksi olemme tunnustautuneet ja jonka kirkasta läsnäoloa niin kovasti kaipaamme.

nunna Ksenia

Comments are closed.