Lintulan luostari uudisti kotisivunsa
30.3.2013
Ajatuksia pääsiäisyöstä
13.4.2013
Lintulan luostari uudisti kotisivunsa
30.3.2013
Ajatuksia pääsiäisyöstä
13.4.2013
Show all

Arkkipiispa Paavalin ajatuksia Pääsiäisestä

Pääsiäisen sanoma on aina uusi ja tuore. Sydämen kieliä koskettavat sanat ”Kristus nousi kuolleista” eivät tule 2000 vuoden takaa vaan suoraan Kristuksen tyhjältä haudalta. Juhla-aihe ei ehdy. Se on suurenmoinen sanoma, johon ei koskaan kyllästy. Pääsiäisyönä usko ei enää ole vain itse kunkin hiljaista sydämen uskoa, vaan se kumpuaa yhdestä suusta. Kirkon elämän sykähdyttävimpiä hetkiä on seurakunnan yhteinen todistus Kristuksen ylösnousemisesta. Se täyttää toivolla syntisen sielun. Näin vieläkin, rakkaani, koskaan tuohon ihanaan sanomaan väsymättä: Kristus on ylösnoussut! Totisesti ylösnoussut!

 

Suurin osa meistä on kastettu lapsina, joten emme tapahtumaa muista. Pääsiäisenä voimme kuitenkin kerran vuodessa eläytyä omaan kasteeseemme, kokea oman uudestisyntymisemme vedestä ja Hengestä yhdessä Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kanssa. Pääsisäisyön ristisaatto onkin alun pitäen ollut kastekulkue, ja siksi pääsiäisyön ja pääsiäisviikon liturgioissa lauletaan: ”Niin monta kuin teitä on Kristukseen kastettu, te olette Kristukseen pukeutuneet.” Kasteen armon vastaanottaneina saamme kokea Kristuksen läheisyyttä ja jatkaa apostolien todistusta Hänen ylösnousemuksestaan.

 

Comments are closed.